Petnaest učenika Gimnazije „Veljko Petrović“ u Somboru je prvih dana raspusta odlučilo da deci i mladima u Domu „Miroslav Antić Mika“, ulepša novogodišnje praznike tako što će im kupiti najosnovnije potrepštine.

     Ideja o darivanju potekla je od Nede Delić i gimnazijalci su se okupili u Kancelariji za mlade grada Sombora i za nekoliko dana izradili 100 novogodišnjih čestitki i ukrasa, koje su potom prodavali na Trgu Svetog Ðorđa. Prodajom čestitki zaradili su 22.000 dinara, a preduzeće „Signal” d.o.o. je priložilo još hiljadu dinara, tako da ukupna vrednost fonda za decu u „Miki Antiću” iznosi 23.000 dinara. Gest gimnazijalaca ne može se meriti iznosom fonda, on nije materijalne prirode, već  topao i ljudski. Grad koji ima ovakve mlade ljude ne mora da se plaši, ne za budućnost - već ni za sadašnjost. Na starijima je samo da im pomognu tako što ih neće sputavati, već im pomoći da ostvare svoje ideje - navodi se u saopštenju Odseka za poslove s javnošću Gradske uprave.

Izvor: SOINFO, Triletrip

Svako naše dete ima pravo na budućnostSvako naše dete ima pravo na budućnost

     Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je 14. aprila ove godine uskršnje poklone štićenicima Doma za decu i omladinu "Miroslav Mika Antić" u Somboru, koje im je, povodom tog praznika, obezbedilo Udruženje osiguravača Srbije (UOS).

     Zahvalivši zaposlenima u toj socijalnoj ustanovi što s velikom pažnjom brinu o deci, "čiji je život težak bez njihove krivice", Vulin je istakao da je somborski dom za decu bez roditejskog staranja veoma dobro uklopljen u svoju lokalnu zajednicu, jer ima zdušnu podršku lokalne samouprave.

     Ministar je zahvalio Udruženju osiguravača Srbije, na nesebičnoj pomoći koju su pružili za štićenike te i još nekoliko sličnih socijalnih ustanova u Srbiji, naglasivši da je ta njihova akcija najbolja preporuka ostalim industrijskim i drugim kompanijama "da budu nesebični i pomognu onima kojima je pomoć potrebna".

Izvor: Kurir

Veliki prijatelji i donatori Doma za decu bez roditeljskog staranja želeli su da se uvere u kvalitet izrade deset kupatila u dečijim sobama, ali i da kao pravi gosti daruju mališane pred uskršnje praznike. Oduševljena toplom dobrodošlicom, princeza Katarina je uz pozdravne reči poručila mališanima da ih očekuje na velikom uskršnjem okupljanju u Belom dvoru. - Druženje sa decom predstavlja najlepši deo našeg života i mi se trudimo da sačuvamo našu decu.    

Novka Mojić je posetila Dom za decu i omladinu Mika Antić u Somboru.

      Direktorka Doma Nada Starčević je ovom prilikom pokazala objekte, koji su uz finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju renovirani. U toku su radovi na termoizolaciji jednog objekta, koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat sa milion dinara. Novka Mojić je izrazila nadu da će Pokrajinska vlada, kao osnivač ove ustanove, i u buduće imati dovoljno razumevanja kako bi ustanove ovog tipa pružile adekvatne uslove za život deci i mladima. Pokrajinska podsekretarke za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju je posetom Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Mika Antić” u Somboru, završila ovogodišnje aktivnosti u obeležavanju Dečje nedelje. 

- Iako je moto Dečje nedelja u fokus stavio porodicu, za jedan broj dece i mladih, jedina porodica su ustanove socijalne zaštite poput Doma Mika Antić - piše na zvaničnom sajtu vojvođanskog ministarstva.
 
Izvor: SOINFO, Sava Majstorov
© 2015 Dom za decu i omladinu "Miroslav Mika Antić" Sombor - Designed by SOS PC